En kattepension er et sted hvor du kan få din kat eller katte passet i en kortere eller længere periode af en professionel og dedikeret passer, som brænder for katte og ved lige præcis hvad deres behov er. Hvis du f.eks. selv skal sydpå i en uge, kan du trygt overlade din kat til en af de mange kattepensioner der findes i Danmark, så den også kan komme på ferie og slappe af, mens du er af sted.

icon
Norddjurs Kattepension


Lad Norddjurs Kattepension passe din kat i vores nybygget faciliter i Ørsted. Kontak os allerede i dag på 40179904 og lad os give din kat en oplevelse!

Hvis du har mulighed for at få din kat passet af familie, venner eller bekendte er det en god mulighed, men hvis de kun har mulighed for at komme og fodre den engang om dagen, vil den hurtigt savne selvskab og så er det måske ikke den rette løsning. Katte kan godt lide trygge rammer og derfor er pasning i eget hjem eller et sted katten er vant til at være selvfølgelig den bedste løsning, men en kattepension er et rigtig godt alternativ, hvis dette ikke er en mulig og din kat vil med garanti få en rigtig god oplevelse, hvis du sørger for at vælge den rette.

Hvorfor skulle jeg vælge at få min kat passet i en kattepension?

For nogle kan det at benytte en kattepension være grænseoverskridende og måske ligefrem ubehageligt, hvis man aldrig har prøvet det før, men der er ingen grund til at føle ubehag eller være nervøs for, hvordan din kat vil reagerer på at blive placeret i en kattepension.

Danske kattepensioner som f.eks. Norddjurs Kattepension er nemlig drevet af passionerede katte passere, der vil gøre alt i deres magt for, at din kat får den bedste oplevelse. Alle katte reagerer forskelligt, men indehaverne af en kattepension har erfaring og er vant til at omgås katte og de ved derfor, hvordan de skal tage vare om netop din kat. Selvom det på mange punkter er en god idé at få sin kat passet privat hvis muligheden er der, så kommer man ikke udenom, at der er en række punkter hvor professionelle katte passere har en forse. Skulle din kat være ude for et uheld eller blive syg under opholdet, er disse mennesker trænet i sådanne situationer og ved hvordan de skal handle for, at give din kat den bedste pleje. De er i tæt kontakte med dyrelæger og hospitaler og står derfor ikke alene og uvidende omkring sådanne situationer, som nogle privatpersoner formentlig vil gøre.

Skulle din kat være social eller ej gør ikke nogen forskel, for om du kan placerer den i en kattepension. Nogle katte kan blive stresset af at tilbringe tid med mange andre katte, men i de fleste kattepensioner vil katte gå for sig selv og kun få muligheden for at socialiserer, hvis de selv måtte ønske dette.

kattepension

Hvilke krav er der til en kattepension?

Der er ikke lovmæssigt nogle krav til at drive en kattepension foruden at have tilladelse til, at måtte have flere dyr på sin ejendom, men der er dog nogle uskrevne regler, som de fleste kattepensioner indretter sig efter.

I kattepensioner bliver din kat indlogeret i et bur, som kan varierer i størrelsen, men det er dog ikke mindre end 3 kvm, så din kat frit kan bevæge sig rundt. Skulle man ønske at få flere katte passet sammen, findes der også større burer med mulighed for fællespasning. Nogle kattepensioner vil have bure med tilhørende udeareal, så katten frit kan gå fra inde til ude, mens der hos andre er brug for at flytte katten fra den ene placering til den anden. En løbegård er dog noget man kan finde hos alle kattepensioner, da en stor del af de danske katte opholder sig meget udendørs og de derfor selvfølgelig også skulle kunne gøre det i en kattepension, men dog i en indhegning, så de ikke forsvinder.

Fodring er inkluderet i prisen medmindre din katte skulle ønske en speciel slags foder, så kan denne medbringes og man kan fortælle passeren om sin kats spisevaner. I det hele taget er det vigtig med en god dialog med kattepensionen inden man efterlader sin kat, så de er bekendte med din kats vaner og faste ritualer, så den får et roligt og godt ophold, mens du er væk.

Skulle din kat have brug for medicinering, aftales dette selvfølgelig også med kattepension ved indlogeringen. Alle kattepensioner er i tæt kontakt med en dyrelæge eller et dyrehospital og skulle din kat blive uventet syg eller komme til skade, er den i gode hænder og du vil blive kontaktet hurtigst muligt.

Hvilke muligheder har min kat i en kattepension?

På en kattepension vil de gøre alt for at din kat føler sig godt tilpas og der vil derfor være muligheder for, at katten kan bevæge sig på flere niveauer i bur og eller løbegård. Der vil være et krasse træ til rådighed, hvis dette er en aktivitet din kat holder af. Andet legetøj vil også være til rådighed, hvis din katte måtte ønske dette. Legetøjet eller andre ejendele fra hjemmet kan selvfølgelig også medbringes.

Kattene får selvfølgelig adgang til en kattebakke i deres eget bur, som jævnligt bliver tømt, så lugten ikke generer i det samme rum hvor katten befinder sig. Løbegårde er noget alle kattepensioner praktiserer og mange steder vil der også være gode muligheder for, at din kat kan socialisere med andre katte, der bliver passet eller hvis ejeren af kattepensionen selv, skulle have nogle katte. Det vurderes selvfølgelig om din kat er interesseret i dette, for ellers er muligheden for at gå alene også altid en mulighed.

kattepension1

På en katte pension vil din kat have en lang række muligheder på lige fod med, hvis den befandt sig hjemme og opmærksomhed går den heller ikke glip af. Din kat bliver børstet, kælet og leget med i samme grad som i hjemmet og de dygtige katte passere, vil altid stå på spring for, at servicerer din kat.

Stil spørgsmål før du bestemmer dig

Hvis du står for at skulle vælge en kattepension til din kat for en kortere eller længere periode, hvor du selv er væk fra hjemmet, så er det med at undersøge dine muligheder. Der findes en række kattepensioner i Danmark og der er selvfølgelig forskel på både ejerne, katte passerne og de faciliteter de kan tilbyde. Vær ikke bange for at stille spørgsmål og besøge stedet inden du beslutter dig. Alle katte er forskellige og du kender bedst selv dit eget kæledyr, så sørg for at den får en god oplevelse ved at vælge en kattepension, der opfylder både dine og din kats krav!

Kontakt endelig Norddjurs Kattepension med alle de spørgsmål du måtte have!