At få sin kat passet kan for mange være en stor og vanskelig beslutning, men kattepasning behøves slet ikke at være så bøvlet. Det findes flere forskellige typer for katte pasning, som vi vil præsenterer jer for lige om et øjeblik. At der er flere at vælge imellem behøves ikke at gøre valget sværere. Det giver dig blot mulighed for, at vælge den helt rette kattepasning til netop dig og din kat.

icon
Norddjurs Kattepension


Lad Norddjurs Kattepension passe din kat i vores nybygget faciliter i Ørsted. Kontak os allerede i dag på 40179904 og lad os give din kat en oplevelse!

Her ved Norddjurs Kattepension bliver kattepasningen fortaget af professionelle, fordi vi mener dette er den bedste facon, hvor vi kan give din kat og dig den bedste oplevelse. Dette betyder ikke at det er den eneste og efter at have læst denne guide håber vi, at kunne besvare en række af de spørgsmål du måtte have og gøre dig mere bevist om, hvilket valg du skal tage. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis yderligere spørgsmål skulle opstå eller du ønsker et uforpligtende tilbud. Vi står altid klar til at hjælpe andre kattevenner.

Hvilke former for kattepasning findes der?

Som nævnt kort i introduktionen findes der forskellige muligheder for kattepasning, hvilket giver dig gode muligheder for, at finde den helt rette for dig og dit kæledyr. Først og fremmest findes der pasning i private hjem. Enten ved venner og familie som er vant til at omgås din kat og ved hvad man skal gøres, hvis der skulle opstå problemer, mens din kat er i deres varetægt.

Indenfor privat katte pasning findes der også andre muligheder. På flere forums er det muligt, at finde frem til andre katteejere der tilbyder at passe andres katte hjemme hos dem selv. Dette fungerer oftest som en tjeneste eller byttehandel. Vi anbefaler dog at man er meget påpasselig med denne form for pasning, da der kan opstå tvivlspørgsmål og man aldrig helt kan være sikker på, hvem de andre katteejere er.

kattepasning-1

Til sidst vil vi nævne den professionelle pasning, som vi selv her ved Norddjurs Kattepension går ind under. Der findes decideret kattepensioner, hjem eller pensionater, hvor det kun er katte der bliver passet, som her. Men der findes også integreret pensioner, hvor der også bliver tilbudt pasning til f.eks. hunde eller en række andre dyr.

Hvordan ved jeg hvilken type pasning, der er den rette for mig og min kat?

Dette er spørgsmålet de fleste ejere står med, når de leder efter pasning og der er desværre ikke noget endegyldigt svar på dette. Vi foreslår at man mærker efter og følger sin mavefornemmelse i forhold til, hvor man mener sin kat vil trives bedst.

Er din kat f.eks. meget sky og kun vant til at omgås få mennesker, så vil den rette løsning formentlig være privatpasning ved et kendt ansigt. Hvis dette ikke er en mulighed, sørg da for at vælge en mindre pension hvor kun få katte bliver passet på samme tid og sørg for, at der er den korrekte forståelse for din kat, på dette sted.

Er din kat derimod nysgerrig og omgås godt sammen med andre katte, sørg da for at placerer den et sted hvor den har mulighed for at socialiserer med andre og bevæge sig nogenlunde frit mellem ude og inde, så den ikke føler sig begrænset.

pasning af katSådan finder du det rette sted at få passet din kat

Når man har mærket efter og fundet frem til, om det skal være privat eller professionel pasning, man skal være på udkig efter. Så handler det om at finde det rette sted. Hvis det er privat er det selvfølgelig langt nemmere, da man som ofte kun har en lille kreds af mennesker, der har mulighed for at stå for katte pasningen.

Hvis det derimod er ved en professionel, så er valget langt mere besværligt på grund af mængden af kattepensioner i landet. Vores bedste råd er ikke at spare kræfter på researchen, være kritisk og stil mange spørgsmål. Vi har erfaret at vores mest tilfredse kunder har brugt lang tid på at udvælge det rette sted for deres kat og ikke været bange for at stille spørgsmål, tage kontakt både pr. telefon/mail men også personligt.

Det vigtigste er at lytte til din kats behov og vær tryg med det sted, du i sidste ende udvælger!