Et kattehjem, kattepension, kattepensionat – ja kært barn har som sagt mange navne, kan for mange være svær at udvælge. Det er ekstremt vigtigt at man finder det rigtige kattehjem, så både du og dit kæledyr har ro i sindet og får den bedst mulige oplevelse – og ikke mindst, lyst til at gøre det igen.

icon
Norddjurs Kattepension


Lad Norddjurs Kattepension passe din kat i vores nybygget faciliter i Ørsted. Kontak os allerede i dag på 40179904 og lad os give din kat en oplevelse!

Der findes en lang række kattehjem rundt om i Danmark og Nordjurs Kattepension er kun et blandt mange. I det lille kattehjem på Djursland stræber vi efter at give vores kunder og deres kæledyr en rigtig god oplevelse, men vi er også realistiske omkring, at vi måske ikke nødvendigvis er det rette valg for netop dig og din kat. Vi er jo alle forskellige, mennesker som dyr og vi vægter tilfredshed blandt vores kunder højere end indtjening. I indlægget her ønsker vi at guide jer, opstille en række scenarier og forsøge at svare på eventuelle spørgsmål I måtte have omkring udvælgelsen af det helt rette kattehjem for dig og dit kæledyr.

Vi skal selvfølgelig ikke lægge skjul på, at vi ønsker at stå til rådighed og I skal altid være velkomne til at kontakte os for en uformel snak og eventuelt besøg i vores hyggelige kattehjem. Vi håber dette indlæg vil være til hjælp søgningen mod det helt rette kattehjem.

Hvor skal jeg lede efter mulige kattehjem?

Hvis du ikke allerede er bekendt med mulige kattehjem igennem venner eller bekendte, som har haft gode oplevelser, så er aviser eller internettet steder der kan være gode at benytte. Især på internettet er det muligt at finde lister over mange former for pensioner, til mange forskellige typer af dyr. Derudover kan forums hvor katteejere udveksler erfaringer, også være en rigtig fornuftig tilgang til starten på din søgning.

Den mundtlige anbefaling er selvfølgelig altid guld værd, men hvis man ikke har nogle i sin omgangskreds der har benyttet sig af et kattehjem, kan dette jo være vanskeligt. Derudover skal man også huske på, at blot fordi det har været en god oplevelse for én, behøves det jo ikke umiddelbart at være det for en anden. Dyr har jo også personlighed og kræver din kat ekstra opmærksomhed, en bestemt slags foder, meget ude tid eller lignende, så er disse faktorer, noget du skal være opmærksom på, når du leder efter det helt rette kattehjem til din kat.

kattehjem Hvad gør jeg, hvis jeg har flere katte?

I mange kattehjem er der gode muligheder for, at få passet flere katte af gangen. Hvis du f.eks. har to eller tre katte der er vant til at omgås hinanden i hverdagen, så vil det blot skabe unødvendig utryghed at skille dem ad. Ikke alle kattepensioner tilbyder dobbeltrum, så dine katte kan gå sammen, men hvis kattehjemmet ikke skriver om dette på deres hjemmeside, i annoncer eller lignende, så har du altid mulighed for at kontakte dem telefonisk eller pr. mail og høre dem om dette.

Vi vil også altid anbefale, at man besøger kattehjemmet, før man anbringer sine kære kæledyr der. Selvom et kattehjem kan se professionelt ud online og personalet tillidsfulde pr. mail eller telefon, så er det altid noget andet at snakke sammen i virkeligheden. Her vil du nemlig hurtigt, kunne fornemmer, om stedet og personalet vil være et godt match for netop din kat.

Min kat er en ude kat – findes der et kattehjem for den?

Ligesom med spørgsmålet herover vedrørende anbringelse af flere katte, så kan hvilken type af kat du har, også være relevant for udvælgelse af det rette kattehjem. Kattepensioner er jo selvfølgelig forskellige og selvom der er en række krav til faciliteter osv. så kan det varier rigtig meget. Hvis f.eks. har en kat der er vant til at kunne gå ud og ind som den har lyst, så er dette et meget vigtigt punkt at undersøge, når man kigger efter kattehjem. Selvfølgelig vil din kat ikke kunne få samme muligheder som derhjemme, men hvis rummet din kat bliver anbragt ikke har tilhørende løbegård, så vil din kat formentlig ikke føle sig godt tilpas.

Leder du efter et kattehjem med god plads både ude og inde kan det være en god idé, at fokuserer sin søgning efter kattepensionater der ligger på landet. Her vil din kat automatisk blive tilbudt mere plads, fordi dette ikke er et problem, som det f.eks. kan være i byen. Din kat får selvfølgelig ikke lov til at løbe frit omkring, mens andre har ansvaret for den, men størrelsen på løbegårde varierer i høj grad. Så hvis dette er en vigtig faktorer for din kats velbefindende, så burde det være her du ligger det største fokus i din søgning.

kattehjem hos Norddjurs KattepensionHvordan kan jeg være sikker på kattehjemmet lever op til mine forventninger?

Det kan være utrolig vanskeligt at finde frem til det rette kattehjem og rent faktisk have ro i sindet, efter du har afleveret din kat der. Derfor er det så vigtigt, at du tager dig tid til at researche og opsøge kattepensioner inden du tager en beslutning. Der er nemlig som sagt tidligere rigtig mange at vælge imellem og det kan være svært at udpege den rette ud fra en hjemmeside eller avisannonce.

Som også nævnt tidligere så er den personlige kontakt altafgørende. Lad derfor vær med at springe over hvor gærdet er lavest og tag dig tid til at kontakte og besøge flere kattehjem, inden du tager den endelige beslutning. Selvom det kan virkelig uoverskueligt i processen, så vil du takke dig selv for det, så snart du forlader din kat i andres hænder.

I din personlige kontakt til kattehjemmet er det vigtigt at være konkret og stille spørgsmål. Det gør ikke noget du gentager dig selv eller får personalet til at gentage sig, hvis du ikke synes at svaret er tydeligt nok. Derudover skal du ikke være bange for at være kritisk. I salgsbranchen er der altid nogle der smører tykt på og hvis du synes en kattepension virker for god til at være sand, så er den nok også det. Ingen er perfekte, men hvis du stoler på de mennesker du overlader dine kæledyr til, så kan du ikke gøre det meget bedre!

Hvad koster det at få passet sin kat i et kattehjem?

Det varier virkelig meget hvor meget det koster at få indlogeret sin kat i et kattehjem og selvom prisen ikke skal være afgørende, så skal man selvfølgelig ikke lukke øjnene for dette faktum. Vi har tidligere snakket godt om kattehjem placeret væk fra de store byer og også i forbindelse med pris, har dette noget at sige. Kattepensioner på landet har oftest mere fair priser og er villige til at forhandle fornuftige priser for længere perioder. Dette skyldes i al sin simpelhed at huspriserne i byen oftest er højere i forhold til på landet og derfor vil et kattehjem placeret væk fra byen, nemmere kunne løbe rundt uden skyhøje priser.